Иновативна инвестиция на „Оптикоелектрон” – по европроект

Най-старата производствена фирма на прецизни оптикоелектронни изделия, предназначени основно за отбраната и сигурността, за промишлеността и бита, „Оптикоелектрон“ продължава да инвестира в нови технологии и продукти, повишаване на професионалната квалификация на своите кадри.

ОЕПрез 2015 г. дружеството започва производството на иновативен продукт „Приставка за смесване на изображение от видимата област с изображение в друг спектрален интервал” – в конкретния случай LWIR – далечната инфрачервена област. Разработена от екип на „Оптикоелектрон Груп”АД, термовизионната приставка е оптикоелектронно устройство с водещи технически и функционални характеристики, съвместява лекота, здравина, компактност и ергономичност.

С проект по ОП „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика” 2007-2013, процедура „Внедряване на иновации в предприятията” дружеството доставя ново, високотехнологично производствено и аналитично оборудване – вакуумна система за нанасяне на тънки оптични слове, специализирани измервателни системи на National Instruments.

Над три милиона лева е стойността на вложените средства.

„Нашата цел винаги е била повишаване на кокурентноспособността на „Оптикоелектрон” – споделя Ивайло Недялков – Ръководител на екип за изпълнение на европейски проекти в „Оптикоелектрон Груп“ АД. „Наш приоритет е да стимулираме развитието на научно-развойната дейност на фирмата, да инвестираме в иновации и в професионалната квалификация на персонала. С поглед към бъдещето, през 2015 г. ние взимаме активно участие във всички програми за обучение и практики на ученици и студенти. Желанието ни е да мотивираме младите хора да се запознаят с добрите практики в този бранш и да реализираме двустранни възможности. Специализираните кадри са много важни за нас и ние стратегически инвестираме в бъдещото устойчиво развитие на фирмата”.

„Оптикоелектрон” продължава своето технологично обновяване и в сферата на металообработването. Налице е доставката на свръхпрецизни и високотехнологични машини с максимален производствен капацитет, а именно:
– Напълно автоматизирана линия за анодизация на алуминий;
– Високотехнологичен свръхпрецизен 5 осен обработващ център;
– Високопрецизен CNC стругови център;
– Пълен ъпгрейд на 3 – координатна измервателна машина;
Всичко това се прави с цел посрещане на все по-високите изисквания на крайните клиенти, както и осигуряването на по-добро бъдеще за личния състав на фирмата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.