Две творчески ателиета във „Виделина“

За участие в Младежката театрална студия вече са заявили желание 5-6 ученици от 8 до 12 клас. Записването обаче продължава, а от читалището вече са обмислили своя бъдещ театрален афиш. Топ събитието в него ще са тържествата, свързани със 150-годишния юбилей на институцията, който ще се празнува през септември т.г. Младите театрали ще имат съществена роля на сцената в този период. Сериозен интерес има и към Литературната работилница, която ще започне работа към „Виделина“ тази година. В нея децата, които имат афинитет към личното литературно творчество ще могат да се обучават в тайните на художествената мисъл и слово, в тайните на метафората и силата на думите. „Литературната работилница“ е подходяща за деца от 1 по 12 клас. Есента на тях, а и на всички деца – майстори на художественото слово, ще им предстои участие в литературен конкурс, който читалището ще организира съвместно и по идея на Съюза на българските писатели.

Читалище-Виделина
За юбилея от „Виделина“ ще възстановят оратория „Април бунтовен“ по текст на Дочка Кацарева и музика на Делчо Радивчев. Този път спектакълът ще е редуциран откъм музикално присъствие на сцената. При първото издание на ораторията през 1976 година, по повод 100-годишнината от Априлското въстание, на сцената е свирил професионален оркестър. Сега музиката ще е в изпълнение на Цеца Радивчева на пиано, а песните ще се изпълняват от самодейци от читалището и външни изпълнители. Тази година е и 65-годишнината от основаването на хор „Делчо Радивчев“, сега Смесен хор към читалището.
Отсега самодейците са поканени от Славянското дружество да представят новия спектакъл „Април бунтовен“ на сцена в София.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.