Ротари клуб раздаде своите ПРИЗове

Ротари – Панагюрище връчи своите годишни призове, наречени Ротари признание „В прослава на Панагюрище“. От няколко години датира тази инициатива на панагюрските ротарианци. За номиниране на хората, дойстойни да получат грамотите, клубът се обръща към граждански организации и медии за номинации. 8 бяха тази година категориите, в които бяха класирани номинациите. По-долу вижте всички, които имаха честта да получат на специална церемония своите грамоти.

Ротари-признаниеСъбитието бе ръководено от президента на Ротари – Панагюрище тази година инж. Атанас Раленеков в малката зала за „Каменград“ този понеделник, 23 февруари в присъствието на ротарианци, медии и гости, сред които бе и зам.-областният управител Стефан Мирев.

Сред призьорите бе и номинацията на в. „Време“ – Павлина Дундарова, координатор на БЧК-Панагюрище, основен двигател и организатор на всички благотворителни акции на червенокръстците в общината.

Проф. д-р Лъчезар Цоцорков – първият българин, първият ротарианец стъпил на двата полюса на Земята. Участник през 2014 г. в експедиция, достигнала южния полюс и присъединил се към 23-та българска антарктическа експедиция на о. Ливингстън.
В благодарността си по повод приза инж. Л. цоцорков подчерта следното: „Благодаря за приза. Винаги се стремя да правя това, което е най-важното, което е полезно и необходимо, без да мисля за наградата. Не ме притесняват и критиките.“

Д-р Стоян Христов – обявен за изобретател на годината на Патентното ведомство и Съюза на изобретателите. Наградата му е в раздел „Машиностроене и строителство“.

Бетина Терзиева – организатор на кампанията „Накарай депутат да спаси човешки живот!“, с която бяха събрани около 75 хил. лв. за лечението на болно от детска церебрална парализа и епилепсия дете. За продължаващата дейност по приемане на законопроект, стимулиращ дарения за болни деца.
Бетина призова присъстващите още по време на церемонията да пуснат отново есемеси за подкрепа на каузата и мнозина веднага взеха в ръка мобилните си телефони.

Дима Попова – за неуморната й дейност като доброволец в подкрепа на пострадалите от природни бедствия. Организатор на дарителски кампании в Панагюрище и доставила пратки в бедстващите райони в България.

Павлина Дундарова – за активната й дългогодишна дейност като Координатор на БЧК в Панагюрище. За работата й с младежката секция на БЧК, свързана с дарителски кампании в последнатат година.
Наградата от нейно име получи Ралица Тенекиджиева, която е заместник координатор в БМЧК-Панагюрище.

Нора Шопова – обявена за Топ-модел на годината в конкурса на сп. „Грация“ Жена на годината в категория „Лица“. Тя е и в „Топ 50 на най-красивите българи“ на ViewSofia. Нора е единствената българка намерила място на корица на списание Vogue.
Нора сподели своето вълнение от наградата и подчерта, че където и да е по света, не пропусна подходящ случай, за да рекламира Панагюрище.

Мария Терзийска – Ръководител на Фолклорен танцов състав „Тангра“, с. Попинци. За активната й дейност да утвърждаване на състава и за множеството награди получени през годината.

Донна Бангьозова – с две номинации за 2014 г. – „Български музикални награди“ на телевизия BOX TV. Победител в категория „Най-стилен артист“. Номинирана за „Най-стилен хип-хоп артист“ от списание „Хайлайф“.

Донна сподели, че подобно признание е много важно за младите хора и за самата нея, още повече, че напоследък за своите изяви се готви сама.

Снимки от събитието може да видите тук.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.