Граждани подозират, че Водният проект вече дава фира

Читатели на в. „Време“, а и ползватели на отскоро пуснатия сайт на вестника, ме потърсиха през уикенда с въпроси. Един от тях беше по повод ремонта на малък участък по ул. „Петко Мачев“. И понеже по стечение на обстоятелствата ремонтната точка ми бе близо, успях да направя фотоси. Причината за въпросите бе не само фактът, че в събота и неделя имаше проблеми със снабдяването с вода за кратко, в интерес на истината. Някои обаче изразиха мнение, че това е началото на предстоящи ремонти или, както се изразиха с чувство за хумор – направеното при Водния европроект „вече дава фира“.

П-Мачев-разкопки-1Проблемната точка се намира до спирката по автобусната линия на работещите в „Асарел-Медет“ по ул. „П. Мачев“. По тази улица Водният проект наистина приключи и е поставен асфалт. В момента дори се изпълняват и дребни поправки по тротоарите.

Ремонтът продължи два ни и се изпълни от екип и машина на общинското дружество „ВиК“.

П-Мачев-разкопки-2Всъщност какъв е проблемът, помислих си? Няма вода, но се работи по отстраняването на причината. Работниците дори заградиха участъка с боклукчийски контейнери, за да идентифицират нарушения участък за през тъмните часове.

ремонт-П-Мачев-факсимиле

Факсимиле от Линеен график, публикуван на сайта на Общината, от който е видно, че ул. „Петко Мачев“ е предмет на интервенция по Водния проект

Проблем ще има, ако се окаже, че това наистина е току-що приключен участък от Водния проект. Ако е така и тръбите „са дали фира“, то не „ВиК“ трябва да поправя грешката. За целта ще попитаме зам.-кмета Георги Павлов, в чийто ресор е работата по общинската инфраструктура, както и Марин Вулев, управител на общинското дружество.

Отговорите им – във „Време“ този петък.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.