Благотворителен вернисаж в подкрепа на онкоболно момиче

Предстои откриването на благотворителна изложба, цел на която е набирането на средства, нужни за лечението на Петя Спасова от село Добровница.

Група млади художници, обединени около благородната кауза, решават да организират вернисажа и да помогнат на младото момиче.

Петя-СпасоваПетя, въпреки, че е само на 25 години, се бори с тежко онкологично заболяване – тумор на мозъка. През 2009 г. й е направена операция в София, при която туморното образувание е изрязано частично, с цел запазването на говорната функция. През лятото на миналата година обаче туморът започва отново да се развива и Петя постъпва в болница, този път в Пловдив. Лекарите за жалост казват, че нищо повече не може да направи, поне в България. Единствената надежда за оздравяване на младата художничка остава терапия с кибер нож в клиника в Турция, на което се и подлага. Досега семейството се е справяло само с финансовите разходи, но вече е непосилно за тях, а през май месец отново трябва да пътува за лечение в Турция.

Изложбата ще бъда открита на 5 май от 17,30 часа в Историческия музей. Картините в нея ще се продават. В залата ще има и кутия за събиране на средства, в която всеки ще може да остави своята лепта.

„Нека да помогнем на едно младо момиче да живее!“ – призовават приятелите на Петя, призив към който се присъединява и екипът на в. „Време“.

Петя-Спасова-картина

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.