21-ви лекоатлетически Мемориал „Борис Мулешков“

Иван Иванов от КЛА „Оборище“ с най-висок резултат за Панагюрище

КЛА „Борис Мулешков“, заедно с колегите си от КЛА „Оборище“ бяха организаторите на 21-я лекоатлетически пробег на името на известния в близкото минало панагюрски бегач Борис Мулешков. Над 100 състезатели от клубове от цялата страна се отзоваха на поканата на панагюрските треньори и гостуваха на Панагюрище. Някои от участниците, например от Русе, Добрич, Ловеч, Самоков, Трявна, дори бяха пристигнали предишния ден, за да отпочинат за стартовете в събота. Спринтьорите бяха на възраст от първи клас до големи мъже и жени, тоест над 18 години. Една от треньорките също се включи в старта на жените.

Лека-атлетика-Б-МулешковНай-заети в този ден бяха панагюрските треньори от двата клуба Кръстьо Тютюнджиев, Никола Йончев, Дончо Калпаков, Катя Кроснарова, И. Гашуров. Те заедно с колегите си от външните клубове много внимателно следяха за организацията и безопасността на децата и младежите. Накрая поканиха треньорите на приятелски обяд.

Лека-1-мястоНай-малките участници в мемориала се състезаваха на 400 метра, а останалите – на 800 метра, която е била победната дистанция на Борис Мулешков. Състезанието започна в прекрасното утро на стадиона, като преди това всички бяха отишли на гроба на патрона, за да поднесат цветя и почит. Накрая победителите получиха парични награди и аплодисменти. Цялото състезание премина при отлична организация, с усмивки и приятна музика, с професионален коментар от съдийската маса.

Лека-атлетика-ЛушкаЕто и класирането на панагюрските лекоатлети:

При най-малките, 1-4 клас, Красимира Василева се класира на пето място, а Димитър Караколев стана шести. И двамата са от КЛА „Оборище”.

При момчетата, 5-6 клас, пръв пробяга дистанцията Иван Иванов от КЛА „Оборище“. При момчетата до 16 години Даниел Немски от КЛА „Оборище” стана пети.

При девойките младша възраст Лушка Кокотанекова от „Борис Мулешков” спечели трето място, а при девойките младша възраст трета стана Виктория Дишлянова от КЛА „Борис Мулешков”.

При юношите старша възраст Златомир Радев от „Борис Мулешков” се класира трети, а при жените Недка Хаджийска от КЛА „Б. Мулешков” зае пето място.

При мъжете Николай Цветанков, който е бивш възпитаник на КЛА „Б. Мулешков“ и сега играе за „Класа“ стана трети.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.