Концерт и награди тази вечер в театъра

На концерта тази вечер, петък, 22 май 2015 г., от 18.00 часа, посветен на 24 май, ще се проведе и официалната церемония по връчването на общинските награди за „Учител на годината“, „Творец на годината“ и „Творец на Панагюрище“.

Разширена комисия избра носителите на трите награди в началото на седмицата.

За „Учител на годината“ в предучилищната степен бе определена Павлинка Тушлекова от Детска градина „Брезичка“.

В началния курс наградата бе присъдена на Мария Добрева от СОУ “Н. Бончев”.

При прогимназиалната степен на обучение наградата се връчва на двама учители, които са събрали равен брой гласове – Иван Митовски, преподавател по история в СОУ “Н. Бончев” и преподавателят по български език и литература Стоян Панчовски, ОУ “Проф. Марин Дринов“.

В средния курс наградата бе присъдена посмъртно на Нонка Лискова, до преди смъртта си преподавател по литература в Професионалната гимназия.

Членове на комисията бяха зам.-кметът Г. Матанова, директорът в ОбА Н. Кунчева, председателят на Културната комисия в ОбС Н. Наплатанова, Е. Футекова, директор на ОУ „Проф. М. Дринов“, П. Сеферинкина, председател на учителския синдикат към КНСБ, Иван Кисов от Учителския синдикат към КТ „Подкрепа“ и Ст. Пенева, председател на Общинския младежки парламент. Мненията на гласувалите електронно чрез сайта на общината бяха отчетени като един глас.

Творец-на-годината-2014

Кадър от миналогодишната церемония. Тогава, номинираната от „Време“ Мария Терзийска – ръководител на ФТС „Тангра“, спечели призът „Творец на годината“

„Културните“ награди за тази година бяха определени от комисия в състав: членовете на ПК на ОбС по образование, култура, спорт и младежки дейности, зам.-кмет Г. Матанова, директор в ОбА Н. Кунчева, М. Македонска, експерт в ОбА и И. Пелтекова като представител на читалищата в общината.

Наградата за „Творец на годината“ бе дадена на вокалния педагог и доскоро учител по музика Нона Немигенчева.

Наградата „Творец на Панагюрище“ за цялостен принос към развитието на изкуството и културата в общината получава председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.