Серия от фестивални участия за „Тангра“ през юни

След като преди две седмици Представителният фолклорен  танцов състав „Тангра“ – Попинци завоюва първо място в Третия международен младежки танцов фестивал „Пъстър свят”, продължава подготовката си за участия на нови големи сцени.

Тангра---Пъстър-свят-2015На 6 юни танцьорите, ръководени от хореографа Мария Терзийска,  ще участват в Четвъртия  Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода, 2015” в град Хисар. Това ще е първото участие на „Тангра“ в този празник на балканската народна култура. Съставът ще се представи в три възрастови групи  – до 14, до 18 и над 18 години.

Шампионатът по фолклор в Хисар ще се проведе в периода 4-8 юни, в рамките на Музикалните празници „Евро фолк 2015”. Място на събитието ще е Летния амфитеатър. Организатор е Европейската асоциация на фолклорните фестивали – EAFF, а  участие в него ще вземат колективи от Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Косово, Република Македония, Черна гора, Сърбия, Хърватия, Словения, Румъния, Турция, Италия и др.

На 27 и 28 юни „Тангра” и състава за автентичен фолклор към читалище „Искра-1872” ще участват в Тринадесетия Национален Петропавловски събор на народното творчество, който ще се проведе под патронажа на кметовете на общините Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец.

НЧ „Искра-1872” – Попинци ще поеме всички разходи за предстоящите участия на състава във фестивалите.

По информация на Донка Шопова, Секретар на НЧ „Искра-1872” – село Попинци

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.