Янаки Стоилов гостува на червените тук

Местното БСП наясно с кандидатурата си. Обявява я през юли

На гости на панагюрската БСП организация в сряда (27 май) вечерта беше Янаки Стоилов. В клуба на Червените го посрещна елитът на организацията, начело със Станимир Велчев, председател на БСП в общината.

Янаки Стоилов

Янаки Стоилов

За гостуване в града Янаки бе обещал на панагюрци още на 1 май, когато бе сред официалните гости на празника.

За срещата не бяха предвидени разговори извън основния червен кръг, но по покана на ръководството на „Сдружение на предприемачите“ Стоилов е гостувал и на тяхното редовно събрание, провело се този път в „Старата къща“. Предприемачите са го попитали „в прав текст“ ще я има ли партията и ще си заслужава ли да следят нейните предложения в предстоящите избори.

Янаки Стоилов е потвърдил мнението на централата, че се работи много сериозно върху стратегията по предстоящите избори и че местните организации имат свободата да взимат основните решения.
Според председателя на БСП в общината Станимир Велчев, разбрахме лично от него, БСП организацията тук на практика вече има решение за кметска кандидатура, но ще я обяви официално до месец и половина, след традиционните процедури сред членовете си.

В града „на фурнята“ се въртят доста имена за кандидати, не само на БСП, но местните политици спазват желязна конфиденциалност.

Според Ст. Велчев БСП в общината ще предприеме серия срещи с обществеността, с неправителстения сектор и дори с по-сериозно представените в общината политически сили, за да разработи предизборната си платформа и изборна стратегия. Но засега всичко това само предстои. За „Време“ той уточни, че не са възможни разговори единствено с ГЕРБ.

Пред Янаки Стоилов предприемачите са поставили и въпроса за отношението на държавното ръководство към различните етноси. По-точно, установяването на еднакви правила и върховенство на закона еднакво за всички. Тяхното питане има пряка връзка със случая „Гърмен“, а и с всички проблеми, които се зараждат в държавата преди избори.

В отговор Стоилов е призовал събеседниците си да формулират свои конкретни предложения, по които да се работи, особено по отношение на подкрепата към малкия и среден бизнес, както са призовали предприемачите. Като цяло се е съгласил с тях, че държавата не е на мястото си, че цари хаос, включително и с етнически привкус, липса на правила и сигурност за хората.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.