ФК „Оборище“ част от професионалния футбол

Медали, музика и танци на стадиона в чест на ФК „Оборище“

Независимо с какъв резултат свърши мача на ФК „Оборище“ срещу „Спортист“ от Своге, на нашите им бе сигурно влизането в Б-професионална футболна група на страната. За мача тук гостите от Своге пристигнаха със закъснение, а и с потиснато настроение не само поради този ясен факт, а и заради ясното съзнание, че в Панагюрище ги очаква празнична еуфория в чест на домакините. Запознати споделиха с „Време“, че от „Спортист“ да имали проблеми дори с финансирането на това пътуване до Панагюрище. Тези факти породиха дори известно съчувствие към гостите, особено след финалния резултат, по-точно разгром, с 9:1.

ФК-ОБОРИЩЕНищо обаче не помрачи ликуването по трибуните, добре запълнени този път, на феновете, които явно от години страдаха за панагюрския футбол и неговото незавидно място до момента. Сега, с първите стъпки в професионалната лига обаче идват и по-отговорните неща – да се запази и подобри мястото, да се уредят някои административни въпроси, да се поработи още по-активно върху базата. А най-хубавият резонанс на събитието ще е, ако се засили детско-юношеската гарнитура и мъжкият състав се запълва непрекъснато с имената на местни футболни таланти.

Не финал на сезона, а истински празник се получи на стадиона миналата неделя. Докато футболистите загряваха, публиката се порадва на танца на мажоретките на Мария Бензарова и на умелото водене на събитието от Магдалена Джолова. След мача пък настана истинското удоволствие за феновете поради тържественото връчване на медалите на екипа на ФК „Оборище“ лично от председателя на Надзорния съвет на основния спонсор на тима „Асарел-Медет“ АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков.

Впрочем ВИП ложата на стадиона бе запълнена от знакови фигури от общината, всички те обединени от любовта си към футбола и от мечтата си панагюрският тим да върви все по-напред и нагоре.

Силно атрактивно бе присъствието на съдийската тройка в лицето на три млади и красиви дами. Публиката не намери и за секунда повод да ги освирка и видимо се радваше на присъствието им на терена.

Атрактивно-празнично бе излизането на „нашите“ на терена, за старт на играта. Те минаха през шпалир от красиви мажоретки, а овациите бяха най-бурни за панагюрците Георги Нетов, за дебютанта при мъжете Стойо Солаков, както и за двамата чужденци в състава.

ФК-ОБОРИЩЕ-публикаГоловете започнаха да падат в първите 20 минути, което вдъхнови до краен предел публиката. Тя май предварително бе настроена за голяма голова разлика и за попадения едва ли не от първата минута.

В първото полувреме голове направиха Оки, Младенов (2 пъти) и Нетов. Сигналът за почивка дойде при резултат 4:0. Пред второто полувреме пробив в мрежата направиха Каптиев, Бангеев. Гостите записаха един почетен гол. На капитана Георги Иванов бе оставена честта да вкара символично последния, девети, гол. и публиката зачака ритуала. Прозвуча поздрав от кмета на общината, много ръкостискания и прегръдки, шампанско, лъскави медали и щастлива победна купа.

Финал, празничен и достоен за Шампиони!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.