Панагюрище домакинства на Международен турнир по тенис на маса в България с награден фонд 35 000 долара

Иван Александров, мениджър на клуба по тенис на маса към „Асарел-Медет“, и треньорката на децата в клуба, топ състезател при жените, Анелия Карова участваха в първата пресконференция по повод предстоящия Международен турнир по тенис на маса в Панагюрище. Заедно с тях в пресконференцията бяха генералният секретар на Българската федерация по тенис на маса Михаил Фролошки и директорът на предстоящия турнир Цветозар Христов.

прескБрифингът бе организиран от PR екипът на турнира в зала „Родина“ на националния стадион „Васил Левски“ в столицата този вторник. С това бе обявен официално стартът на подготовката на международния турнир, който ще се проведе в новата Спортна зала на Панагюрище от 19 до 23 август тази година.

Организатори на „Асарел България Оупън“ са Сдружението, което се ръководи от Иван Александров, Община Панагюрище и Българската федерация по тенис на маса.

Новината е, че патрон на турнира ще е министърът на младежта и спорта Красен Кралев, а публиката може да очаква и други топ изненади при откриването на турнира. Това ще е и първото събитие, което ще се проведе в новата многофункционална спортна зала в града, която носи името „Арена Асарел“, и е с капацитет 2 000 места.

Наградният фонд на турнира е 35 000 долара, което се случва за първи път в тениса на маса в България, и ще се проведе под егидата на Международната федерация.

Вече са ясни имената на главния съдия – Мария Ципу от Гърция, и нейния подгласник – Иванчо Господинов, България. Те ще ръководят екип от 32 съдии при игрите, които ще се водят на 10 маси в основната зала на „Арена Асарел“.

Участниците в плесконференцията съобщиха, че вече са разпратени покани до най-елитните екипи от Европа и Азия в тениса на маса и вече има проявен интерес за участие в състезанието. Таксата на ден за чужденец, който направи официална заявка за участие, ще е 120 евро, а за българските състезатели се предвиждат финансови облекчения. Състезателите и техните екипи ще могат да разчитат на пълна логистична подкрепа, включително с трансфер от летищата до Панагюрище, настаняване в 4-звезден хотел – „Каменград“ или „Старосел“ и пр.

240 състезатели, мъже и жени, и младежи и девойки до 21 години могат да участват в турнир „Асарел България Оупън“ това лято, а организаторите са амбицирани турнирът да стане ежегоден.

„Асарел България Оупън“ има всички шансове да позиционира България в спортния календар на Европа при тениса на маса“, каза Иван Александров пред журналистите в столицата по време на пресконференцията. Анелия Карова пък сподели своето удовлетворение, че такова мащабно спортно събитие ще се проведе с домакинството на Панагюрище и съобщи, че ще бъде една от състезателките в турнира. Според мениджъра на сдружението с нестопанска цел, което бе регистрирано специално за първото издание на турнира, „Асарел България Оупън“ може да бъде изходна позиция за елитни състезатели от по-далечните дестинации, които имат участия в спортния календар на Европа тази, а и през следващите години.

„Очакваме в турнира да се включат имена като Анелия Карова, Нягол Стоянов, който в момента играе за Италия, Мартин Братанов, два пъти шампион на България, но в момента играещ за Белгия, и други топ състезатели“, сподели в брифинга Михаил Фролошки, генерален секретар на Българската федерация по тенис на маса.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.