Общината готова да канадидатства в новия програмен период 2014 – 2020 г. с проекти за водопровода на три села и енергийна ефективност за три градини

С какви проекти ще кандидатства за евросредства общината в новия програмен период? С този въпрос се обърнахме към кмета Никола Белишки и получихме отговор по електронната поща, за което благодарим.

община-панагюрищеОбщината е в готовност да кандидатства по мярка 7 на Програмата за развитие на селските райони с проекта, вероятно наскоро обновен, „Реконструкция на съществуващата водопроводната мрежа в селата Баня, Бъта и с. Панагюрски колонии“, е информацията за проектите, които със сигурност визират евросредства. Уточняваме, че по ПРСР общината няма право да кандидатства за Панагюрище, а само за селищата извън него.

Разработени са също така два проекта, свързани с подобряване на водоснабдяването. В тях са включени ремонти на отделни части от трасето на Маришкия водопровод. Не е пояснено по коя програма ще бъдат подадени проектите.

Мерки за енергийна ефективност ще бъдат приложени спрямо сградите на три детски градини – “Пролет”, “Първи юни” и двете сгради на „Райна Княгиня“. Средствата вероятно ще трябва да дойдат от едноименната програма за енергийна ефективност.

„Община Панагюрище има пълна проектна готовност“ за реализирането ремонт и реконструкция на няколко улични и тротоарни площи, четем още в информацията. Те ще са по улиците „Райна Княгиня”, „Нистор Ружеков” и ”Цар Освободител”. Предполагаме, това са дейности, които ще бъдат финансирани от общинския бюджет. Същото се отнася и до заявеното разширяване на Гробищния парк в Панагюрище, нов ремонт на моста в Попинци, както и благоустрояване на три улици в ромската махала в Панагюрище.

Включените в тази информация обекти в Панагюрище са избрани според заложеното в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, който също бе реализиран с европроект.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.