Откриха музикалните фонтани

Пред очите на стотици жители и гости на града се извърши официалното откриване на новите пеещи фонтани в центъра на Панагюрище. Това стана вчера, 18 август от 21,30 часа вечерта. Вечерният час не бе случайно избран – тъмната част на денонощието бе нужна, за да разкрие всички светлинни визуални ефекти, с които новото съоръжение ще радва своите зрители.

Фонтани-откриване-2В арсенала на фонтана са включени над 30 цветови комбинации, възпроизвеждани от LED осветителни тела, което го превръща в красива водна атракция. Водната феерия се оформя от 150-те кубика оборотна вода циркулираща в съоръжението. 37 помпи, 150 дюзи, 100 прожектора и 4 км дължина на положения кабел изграждат водната атракция.

Специален гост на официалното откриването бе група HYPNOTIK, чиято музика е част от програмата на фонтаните. Членовете на бандата Мария Новева (цигулка), Бистра Копринкова (виола) и Марина Хинова (виолончело) изпълниха 40-минутна програма, включваща и тяхното най-актуално за момента произведение – Asturias, което е в репертоара на програмата на музикалния фонтан. Те изпълниха още и „Либертанго“ на Астор Пиацола, „Едерлези“ на Buba Mara Misirlou от сръбския игрален филм „Черна котка, бял котарак“ на Емил Костурица и др.

Фонтани-откриване

Центърът на Панагюрище се изпълни от хората дошли да присъстват на официалното откриване на музикалните фонтани

Структурата на визуалните ефекти на фонтана се гради посредством динамично управление на водните ефекти, осветлението и хореографията на водните струи съобразена с музикалния съпровод.

Новите пеещи фонтани са реализирани с европейски средства, както и със средства от бюджета на община Панагюрище. Изпълнител е Консорциум „Аквадизайн 2015“, с водеща в него фирма „ВАЛ ДИМ I“ ООД, град Варна.

Повече снимки от откриването може да видите тук.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.