Летящ старт за „Арена Асарел“

Премиерът получи хилка и топче от проф. Цоцорков

С участието на знакови гости бяха открити този четвъртък новата Спортна зала на Панагюрище „Арена Асарел“ и Международният турнир по тенис на маса „Асарел България оупън“. Куп „лица от новините“ се стекоха в града, за да влязат за първи път в новото „бижу“ на Панагюрище, както преди време определи обекта проф. д-р Лъчезар Цоцорков, председател на надзорния съвет на основния инвеститор „Асарел-Медет“ АД.

Бойко-Борисов-открива-Арена-АсарелСтотици панагюрци – спортисти, любители на спорта, приятели на тениса на маса, както и много гости, дошли специално за церемонията, присъстваха на ритуала на 20 август и залата се оказа тясна, макар да е с капацитет 2 000 седящи места.

Лично премиерът Бойко Борисов заедно с проф. Л. Цоцорков и кмета на общината Никола Белишки прерязаха символичната лента на залата. Бойко Борисов изказа поздравления към инвеститорите и сподели, че очаква в скоро време да стане и болницата, която ще бъде „една от най-хубавите“ в страната.

В навечерието на своя професионален празник, който ще е другата събота, „Асарел-Медет“ финализира поредната си инвестиция за жителите на общината. Залата е една красива сграда и преди всичко едно многофункционално спортно съоръжение, оборудвано и обзаведено така, че да създава прекрасни условия за провеждане на мащабни спортни събития, но и фестивали, концерти и пр.

Вълнуващ момент в церемонията беше тържественият водосвет, изпълнен от четирима отци от Панагюрска духовна епархия, начело с протойерей Атанас Манолов. Още със стъпването си в центъра на „Арена Асарел“ Премиерът първо целуна ръка на отеца и тогава застана сред официалната група, в която бяха вицепремиерът Томислав Дончев, зам. министри, областният управител, Вики Елефтериаде, управител на турнира „Асарел България Оупън“, много спортисти. Над всички издигаше глава Любо Ганев. Там беше и Мария Оряшкова, с която Бойко Борисов се снима за спомен в коктейлната част на празничното събитие, на която Борисов остана само няколко минути. „Ангажименти!“, повдигнаха рамене от охраната и протокола на премиера.

Като „летящ старт“ определиха хора от публиката факта, че първият турнир в залата е от международен ранг, а Залата се открива със запомняща се церемония.

Снимки от събитието може да видите тук.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.