Силен турнир в Панагюрище

Финали с интрига.

Азиатската школа в действие

Силен и с непредвидим финал се получи международният турнир по тенис на маса в Панагюрище. „Асарел България оупън“ приключи миналата неделя и многобройните фенове на играта се задържаха трайно в залата, тъй като на финала имаше ясна игрова интрига с азиатски адрес.

Ишикава-и-Донгюн

След тържественото награждаване двамата призьори при жените и мъжете– японката Касуми Ишикава и Ким Донгюн от Корея си стиснаха ръцете и си направиха селфи. Двамата получиха по 4 500 долара от наградния фонд. При двойките първите места бяха премирани с по 3 000 долара, а при младежите и девойките до 21 години – по 1000 долара.

„Много публика има в залата и това е чудесно“, сподели директорът на турнира Цветозар Христов в съботния ден, видимо впечатлен от интереса на феновете в Панагюрище, както и десетките гости на града. Директорът на „Асарел България оупън“ е едно от водещите лица в българския тенис на маса, международен съдия, който има поглед върху турнирите в този спорт в международен мащаб и споделя, че обикновено игрите привличат публика само на финала, а в Панагюрище феновете се задържаха активни през всички състезателни дни.

А публика лесно не се привлича. Трябва да й е интересно, иначе – напуска безвъзвратно.

Зала-Асарел-Арена

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.