Мирно шествие в събота тук

„Аз съм бъдещето! Не ме убивай!“

Мирно шествие под наслов „Аз съм бъдещето! Не ме убивай!“ ще се проведе утре, 5 септември, събота от 18,00 часа на площад „20-ти април“. Целта на похода е да бъде почетена паметта на жертвите на катастрофи по пътищата на България, както и взимането на по-строги мерки спрямо нарушителите на закона за движение по пътищата.

аз-съм-бъдещетоПанагюрище е един от градовете, в които шествието ще се проведе паралелно по едно и също време с общата инициатива, която има национален характер.

Тези дни млади хора раздаваха листовки за събитието и дано панагюрци се присъединят активно към инициативата. „Време“ видя как някои минувачи се отнасяха с подозрение към листовката, явно несвикнали с тази практика, която е много популярна в големите градове.

В мирното шествие „Аз съм бъдещето! Не ме убивай!“ участват още София, Бургас, Стара Загора, Пловдив, Костенец, Симеоновград, Плевен, Русе, Варна и Пазарджик.

Както самите организатори посочват, това не е шествие на близки на загиналите, това е шествие на всички здраво мислещи хора, които искат да останат живи и да отгледат децата си без страх.

За последните 10 г. в България при пътнотранспортни произшествия са загинали около 9 000 души, което е една община от ранга на Стрелча.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.