„ЧОВЕКЪТ ОТ ЛА МАНЧА“ довечера гостува в Панагюрище

Държавна опера – Пловдив тази вечер ще представи мюзикъла „Човекът от Ла Манча“. Началото на спектакъла е 19:00 часа в голямата зала на Театър Дом-Паметник.

човекът-от-ламанчаВ главните роли: Орлин Горанов, Мариан Бачев, Елена Атанасова, Кръстьо Кръстев.
Диригент: Константин Добройков; Постановка: Борис Панкин, Евгени Господинов; Хореография: Боряна Сечанова. Художници: Иван Токаджиев и Петър Митев.

Цена на билетите: за възрастни 10 и 12 лв, а за ученици 8 лв.

Испания, Севиля. Краят на 16 век. Дон Мигел де Сервантес и неговият прислужник Санчо, са хвърлени в тъмница по заповед на Светата Инквизиция. Те са обвинени в престъпления срещу Църквата и ще бъдат разпитани и евентуално съдени. В затвора, обаче, попадат на Съда на затворниците.

Тези убийци, крадци, изнасилвачи, измамници, проститутки и техният тартор Губернатора се забавляват като “съдят” всеки нов затворник. Разбира се, всеки се признава за “виновен” и му се отнема всичко, което може да се ограби от него. Сервантес обаче, има нещо толкова скъпоценно, колкото живота му – ръкописа на един от най-великите романи за всички времена – Знаменитият идалго Дон Кихот де ла Манча. Пред опасността да му бъде отнет, Сервантес измисля необичаен, дързък и блестящ ход – пожелава да се защитава, като изиграе комедийно представление по романа си за невероятно смешните приключения на лудия рицар Дон Кихот и верният му оръженосец Санчо Панса.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.