Петкански, Пишмишова и Хърков се готвят за Тулуза

Над 400 състезатели от 30 отбора от цялата страна участваха в Държавния личен и отборен шампионат по самбо миналата седмица. Първенството се проведе в зала „Арена Армеец“, като в съботния ден се състезаваха самбистите, момичета и младежи до 18 години, а в неделя – до 20 години. Няколко знакови победи реализираха за тима си самбистите на СК „Бойни спортове“, като от клуба участваха общо 20 състезатели.

Хърков-Пишмишова-Петкански

Иван Хърков, Йоана Пишмишова и Никола Петкански

Неповторима игра направиха Никола Петкански, Йоана Пишмишова и Иван Хърков, които отново доказаха лидерските си позиции в спорта на национално ниво. И тримата са национални състезатели и заслужиха правото си за участие в Европейския турнир в Тулуза, Франция.

В категорията до 52 килограма и в двете възрастови групи Петкански дублира шампионските си титли по един безапелационен начин. Не му се наложи да играе до края на нито една от срещите си и правеше чисти победи.

Йоана също дублира титлите си в категорията до 52 килограма. „Такава победа не е правил никой след Оряшкова“, радва се Иван Нетов, който, впрочем има в спортната си биография също такава двойна титла преди Оряшкова.

В групата на 20-годишните Иван Хърков защити шампионската си титла за пета поредна година с умна игра в категорията до 68 килограма.

И тримата се подготвят за Тулуза, макар че все още не е ясно финансовото им обезпечение. На всеки от тях ще са им нужни около 1 500 лева това участие, което всъщност никак не е грандиозна сума и вероятно ще се появят спонсори.

sambo„Отборът се представи отлично. Нямахме загубен финал от състезател, който стигна до такъв“, доволен е Нетов и посочва още спечелени медали.

Венцислав Сурлеков и Недка Каекова спечелиха бронзови медали в категориите до 62 и до 44 килограма. Пети станаха Цветан Поибренски и Даниела Домусчиева, а Христо Гюлев, Стоян Бодуров, Пенчо Галилеев и Цветомир Нешев се класираха на седми места в своите категории.

СК „Бойни спортове“ отборно е вицешампион при девойките и стана трети при младежите.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.