И тази година „Оптикс“ открива нов цех на 5 февруари

Нова промишлена сграда за развойна дейност ще открие панагюрското предприятие „Оптикс“ АД. Събитието е насрочено за 5 февруари от 11 часа в Технологичен парк „Оптикс“. Датата е символна за дружеството, тъй като ръководството всяка година открива нов обект на нея.

През 2015 година „Оптикс“ отвори нов цех за CNC производство на оптични елементи и детайли, който осигури нови 60 работни места. Инвестицията в него беше в размер на 15 млн. лева, а производството в оптични детайли, елементи, обективи и окуляри.

оптикс

На 5 февруари 2015 г. кметът Никола Белишки, областният управител Трендафил Величков заедно с изп. директор на „Оптикс“ АД инж. Иван Чолаков прерязаха лентата на новата сграда на цеха за производство на инфрачервена оптика и средно и едрогабаритна оптика

Компанията е специализирана в конструирането и производството на прецизни оптични компоненти, възли и оптико-електронни системи с гражданско и военно предназначение, разказват специалистите, които вече 17 години градят развойната и инвестиционната дейност на предприятието. Началото, обаче, се помни от всички – с изграждането на първия цех за производство на оптични елементи. Първият се произвежда на 5 февруари 1999-а.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.