ШК „Оборище“ взе лиценз

Шахматен клуб „Оборище“ получи лиценз от Българската федерация по шахмат. Това съобщи специално за „Време“ председателят на клуба Христо Костурков. Лиценза е факт след заседание на Управителният съвет на Българската федерация по шахмат, провело се на 7 февруари, на което панагюрския клуб е бил приет за редовен неин член.

ШК-ОБОРИЩЕ

Фотоспомен от учредяването на ШК „Оборище“ случило се през август 2015

Лиценза дава право на ШК „Оборище“ да организира самостоятелно първенства. Картотекираните във Федерацията членове пък ще могат да участват в Държавни първенства.

Треньор на панагюрския шахматен клуб ще Илияна Полендакова, а помощник-треньор Найден Найденов, който подготвя и сега малките ни шахматисти.

Пожелала анонимност бизнес дама живееща в чужбина, но с панагюрски корени, е предоставила специална награда за Христо Костурков, която му е била връчена при закриването на „Мемориал Георги Трингов“, в който панагюрецът взе участие. Наградата е за усърдната работа на Христо Костурков за развитието на панагюрския шахмат и извеждането му на професионално ниво.

Повече за наградата, представянето на Христо Костурков в Турнира „Мемориал Георги Трингов“, както и предстоящите събития свързани с клуба ще може да прочетете в тазседмичния брой на „Време“, който ще излезе в петък, 12 февруари.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.