Панагюрското читалище – под пепелта жаравата е жива

виделина-2

Забележителната вечер на 21 март, когато посрещаме най-красивия, най-вдъхновяващия и жадуван сезон – пролетта, се превърна в прекрасен повод да изразим празнично възхищението си от успехите на читалищните ни дейци.

В театралната зала на панагюрското читалище „Виделина-1865“ отново отворихме широко завесите, за да аплодираме творците на живото изкуство чрез пролетен концерт.

Тържественото събитие мина под надслов „Поколения, заредени с обич и талант” и беше посветено на славните ни самодейци от миналото, а участие взеха настоящи таланти и самодейни колективи.

„Виновници“ за неговото реализиране бяха актрисата Василка Сугарева, която бе и водеща на концерта, и на Милена Стефанова, дъщеря на изтъкнатите панагюрски творци Пенка и Васил Стефанови.

Милена беше подготвила и подредила фотоизложба, която посрещаше гостите във фоайето и ги пренасяше в едни от най-славните моменти на читалищното изкуство.

виделина

Ние израснахме в читалището и наш синовен дълг е да поклоним, да благодарим, да изразим своята признателност към талантливите ни предци, чиито най-щастливи години са преминали в тази сграда“, сподели пред многобройната публика Сугарева.

Щастливи сме да приветстваме онези, които запалиха огъня и дълги години поддържаха пламъка на любовта към изкуството. Ние, вашите деца, желаем да предадем факела на следващото поколение с заръката да не престава творческия подем“, допълни Милена Стефанова.

Председателят на читалището Спаска Тасева също отправи своето приветствие. „Годините са минавали, поколенията са се редували, но талантът, който е вечен и любовта към изкуството са вдъхновявали много самодейци, които са „родили“ шедьоври и са били представени на тази сцена“, беше част от пламенното слово на Тасева.

виделина-3

С изключително много емоции и положителен заряд премина пролетния празник. На сцената се изявиха мажоретките на СОУ „Нешо Бончев”, формация „НОВА” и частен детски танцов състав с хореограф Мария Бензарова, малчуганите от ЦДГ „Първи юни” и ОДЗ „Райна Княгиня”, ВГ „Радеан“, ВГ „Китка“, Андрея Манев, Никола Скачков, Юлия Богоева и Кирил Бояджиев, Иван Бондар, Виктория Манева, Габриела Шкодрева и театралните ни самодейци.

Народното ни читалище е и вечно младо, тъй като постоянно се подмладява от младостта и красотата на самодейците си и същевременно осъществява връзката между поколенията.

Всички снимки от празничното събитие вижте ТУК.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.