Романтичен, пълен с любов и мечти е поетичният свят на Ив

Ивелина-Никова-писателка

Ивелина Никова носи в себе си особена харизма. Със своя чар и талант тя озари със светлина и панагюрските си читатели.

С едно поетично-музикално пътешествие, състояло се на 8 април, петък в Градската библиотека, поетесата разголи душата си и позволи на събралите се, сред които и нейни приятели, да се докоснат до дивния й свят. Стиховете й – наслада за душата, се редуваха с музикално оформление, а специални гости бяха славеите от ВГ „Китка“ с ръководител Красимира Тодорова.

Поетичния си свят Ивелина представи като пълен с любов, родолюбиви чувства, мечти и копнежи. Всеки, докоснал се до него остава запленен и копнеещ да го посети отново, убедиха се и присъстващите в Градска библиотека в петъчната вечер.

Творчество на Ивелина Никова е познато от истинските ценители на изящното слово, то приобщава много нови приятели на поезията към своята магична сила. В него присъстват най-съкровените чувства на жената, която обича живота, жадува за красота и топлина и е свободолюбива като птиците, конете, вятъра и вихрения танц. В този смисъл за нея всеки ден е надежда и жълтица. Акцент в творчеството й е обичта и към родината и духовната близост с народните песни.

По нейни текстове са създадени и няколко песни, които читателите й имаха възможност да видят по време на литературната среща.

Ивелина зарадва гостите, като прочете и две свои стихотворения, посветени на Панагюрище.

Аз съм една обикновена жена с огромни мечти, наричайте ме просто Ив“, помоли нежната поетесата.

Ивелина Димитрова Никова е родена през 1977г. в Провадия. Завършва висшето си образование в Икономически университет – Варна.

Счетоводител по професия, Ивелина Никова пише лирика, посветена предимно на родината и на любовта, а за нея думите имат особена стойност и сила – именно те са невидимите златни нишки, които достигат до човешките сърца.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.