Панагюрският туристически маратон – израз на корпоративна социална отговорност на местния бизнес

Влади Натов

При много добра организация приключи първият туристически маратон в Панагюрище с международно участие, организиран от Сдружението за алтернативен туризъм „Павел Делирадев“.

Туристически-маратонМаратонът бе посветен на 140-годишнина от Априлското въстание.

Маратонците тръгнаха на 1 май в 12 ч. по обяд след като поднесоха цветя на Вечния огън и финишираха в 11 ч. на следващия ден в местността Оборище, минути преди откриване на официалното тържество. За 23 ч. те преодоляха 80 км при над 2000 м денивелация по маршрута: Панагюрище – м. Арбут – връх Бунай – гр. Копривщица – туристическа база „Бунай“ – с. Панагюрски колонии –х. „Сакараджа“ – в. Лисец – в. Сивата грамада – м. Оборище. Бяха организирани 4 подкрепителни пункта – в Копривщица, в базата на „Бунай“ АД на м. Манзул, в подножието на в. Братия и на х. Сакараджа. Приключването на събитието и връчването на грамотите за участие стана в реновираната х. „Оборище“, собственост на „Балкантранс“ ЕООД.

Освен от „Бунай“ АД – основен спонсор на събитието, маратонът бе финансиран от даренията на още четири панагюрски фирми – „Оптикоелектрон груп“ АД, „Оптикс“ АД, Асарел АД и „Астроида“ ООД.

Подкрепяйки солидарно този проект на местната общност панагюрските индустриални предприятия доказаха, че не им са чужди идеите на корпоративната социална отговорност и не отстъпват в това отношение от своите европейски партньори. Община Панагюрище осигури средства за ремонт на туристическата маркировка. Представители на Ротари клуб – Пазарджик присъстваха на откриването на маратона и оказаха морална подкрепа при неговата организация. Супермаркет „Дани“ ЕООД – Панагюрище предостави безвъзмездно хранителни продукти. Туристическото дружество „Чавдар“ също ни съдейства при самата реализация на събитието. Топлото посрещане на х. Сакараджа от бай Делчо в малките часове на 2 май, който се лиши от съня си тази нощ заради нас, впечатли всички участници в маратона.

Ръководството на Сдружението за алтернативен туризъм „Павел Делирадев“ благодари на всички, които помогнаха да се възроди традицията на панагюрския туристически маратон и се ангажира да организират още едно подобно събитие през втората половина на годината.

Нашият маратон хареса може би най-много на Брус Бриджсток от Великобритания. Почти със сигурност на следващата година участниците в маратона от тази държава ще бъдат повече, сподели с всички, новият приятел на сдружението.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.