10 000 яйца раздадоха панагюрските църкви по Великден

Своето Великденско дарение направи Църквата в Панагюрската духовна епархия и тази година. 10 000 яйца бяха раздадени в храмовете на Панагюрище, а част от тях бяха дарени на Пловдивската митрополия.

Великден-яйца

Дворът на храм „Св. Богородица“ бе особено оживен в дните около Великден. Тук църковни деятели и червенокръстци заедно правеха благотворителните пакети за подарък на хора от общината.

120 козунака дари храм „Св. Богородица” в Панагюрище на бедни и страдащи християни. Част от тях влязоха в богатите дарителски пакети, който храмът направи за 35 социално слаби семейства от общината, заедно с пакет пилешко месо и червени яйца. Основни дарители в благотворителната акция бяха братята Лука и Иван Ангелови и други панагюрци.

В подкрепа на дарителския жест се отзоваха доброволците от БЧК и младите червенокръстци. По време на Великденските празници те помогнаха за подготовката на пакетите и разнасянето им по домовете на хората, които имат нужда от подкрепа – духовна и материална.

От 10 години датира раздаването на великденски яйца в храмовете на Панагюрище, а раздаването на хранителните пакети е за първа година. Намерението на отец Атанас Манолов е това да става ежегодно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.