Кога пуснахте първото си хвърчило?

Парад на хвърчилата ще организира Инициативна група към клуб „Шлифоващият диаманти“ от Пловдив по повод предстоящия Ден на детето – 1 юни. Мястото не е избрано случайно. Това ще са поляните на Панагюрски колонии, където децата ще могат да се порадват на воля на простора, чистия въздух и свежо зелената шир.

хвърчилаОт пловдивския клуб ще доведат на Колониите над 150 деца в неравностойно положение или от домове за настаняване от семеен тип. Поканени са деца от много селища от двете области – Пловдив и Пазарджик, включително от центровете в Панагюрище „Дъга”, „П. Бобеков” и „Закрила”.

За тях пловдивчани ще организират Парад на хвърчилата, рисунки на асфалт, футбол на малки вратички, ще ги забавляват и с детска анимация.

Инициаторите на събитието, което ще се проведе под егидата на кмета на с. панагюрски колонии Петко Стоев, поемат сами разходите. Те са ентусиасти, които дълбоко вярват в древното учение, което идва от Тибет и не е религия и което казва, че „това, което искаш да ти се случи, трябва да го направиш преди това за другите”.

Пловдивският клуб „Шлифоващият диаманти“ е основан през 2013 г. и се грижи не само за деца в неравностойно положение, а и за възрастни хора. Досега членовете му са имали доста събития, но за първи път правят празник за децата от такъв мащаб, за първи път го извеждат от Пловдив и ще го проведат сред привлекателната природа на Средна гора в Панагюрски колонии. Впрочем, Галина Петрова, с която „Време” разговаря ни каза, че на празника са добре дошли всички деца и родители, които на 1 юни искат да се разходят до Колониите.

От клуба се надяват, че децата ще запомнят този празник и няма да се чудят Кога за първи път са пуснали в небето свое хвърчило.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.