Цвят в небето над панагюрци

„Огнена хризантема“ подгрява Русия, Беларус и Казахстан

Рафи, Поли Генова и Тони Димитрова ще пеят на огненото шоу

За четвърта поредна година в Панагюрище ще се проведе Световното първенство по фойерверки. Феерия и цвят ще украсят небето над панагюрци от тази вечер, петък, до неделя.

заряЧетвъртото издание на световното първенство тръгна по идея на „Огнена хризантема“ през 2013 година, като оттогава досега неизменно генерален спонсор е „Асарел-Медет” АД, а от тази година финансова подкрепа оказва и „Оптикс“ АД. Организатор на събитието е Община Панагюрище, съорганизатор – „Огнена хризантема“ ЕООД.

Официален представител на първенството е пиротехническата компания „ORION ART“ от Москва. Участниците са Русия, Казахстан и Беларус. Миналата година победата бе на Русия.

На 2-минутни фойерверк шоу програми ще имат право участниците, за да покажат креативност извън състезателната програма. След това ще имат от 3 до 7 минути, в рамките на които ще представят състезателните си композиции. Подгряващата заря извън състезателната програма, ще изпълни „Огнена хризантема“ ЕООД.

Паралелно със състезанията в центъра на града ще тече концертна програма.

Официалното откриване е тази вечер, 27 май, от 20:00 часа на сцена в центъра на града. Ще има концерт на победителя от първия „X-FACTOR“ в България и в първия сезон „Като две капки вода“ Рафи, който ще бъде и водещ на програмата. Следва състезателната програма на Русия и концерт на Дани Милев Бенд.

Във втория ден, 28 май, събота, на Световното първенство ще участва Поли Генова, която вече няма нужда от представяне. Очаква се да прозвучи, разбира се, „If love was a crime”, а Поли и момичетата от „La Ti Da” са подготвили специално шоу, след което публиката ще се порадва на програмата на отбора на Казахстан. След това идва концертът на рок група „STEREO RUSH”.

Тони Димитрова ще пее за домакини и гости на светлинното шоу във финалната вече, 29 май, неделя. След концерта на Тони, ще видим състезателната програма на отбора на Беларус.

На финал ще бъде награден победителят със специална церемония и официално закриване на състезанието. Ще последва концерт на българската рок група GLOCK от Варна.

За четвърти път небето над главите ни в три поредни вечери ще се оцвети. Празничното настроение е сигурно! Сигурно е и още нещо, не по-малко важно: тук ще дойдат стотици любители на фойерверките и ще задръстят центъра, хотелите и ресторантите.

Това е туризъм!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.