Феърплей на Детския шахматен турнир

Детски шахматен турнир по случай 24 май се проведе в навечерието на Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост. На 23 май в 17,00 часа в ресторант „Бонжур“ стартира отборната спортна надпревара. В нея взеха участие деца от основните училища в община Панагюрище.

шах-детски-турнирВсеки шахматен отбор беше съставен от 3 момчета и 1 момиче на възраст от втори до седми клас. Партиите се играха в дух на спортсменство и приятелство.

След оспорвана игра на първо място на почетната стълбичка се изкачиха учениците от Основно училище „Проф. Марин Дринов“, които са и областни първенци от наскоро проведеното състезание. Непосредствено след тях се наредиха двата отбора от Основно училище „Отец Паисий“ – Попинци.

Задоволство от повишаване на нивото на своите възпитаници изразиха треньорите и ръководителите на отборите.

шахПразничния турнир завърши с анализиране на по-интересните партии и разрязване на огромна бутикова торта изобразяваща шахматна дъска. Освен лакомства, организатори бяха осигурили и куп награди за малките шахматисти.

Състезанието беше организирано от Асоциацията на спортните клубове, Шахматна секция „Асарел-Медет“ и Шахматен клуб „Оборище“ Панагюрище.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.