Цветанка Убинова спечели конкурса за детска поезия „Дринов”

конкурс-библиотека-2

Състоялата се в Градската библиотека церемония по връчването на наградите от Националния конкурс за непубликувана поезия за деца „Стоян Дринов” започна в късния следобед на 31 май.

Преди официалното връчване на наградите обстановката затоплиха децата от класа по художествено слово и театър при ОШИ „Евгени Зумпалов” с ръководител Дочка Кацарева. Те представиха пролетния си рецитал със стихове на Христо Ботев „Жив е той, жив е”.

За благодарност за прекрасното им представяне главният библиотекар Стефан Рапонджиев подари на всяко от децата книжка със стихове на Людмил Дринов.

Същинската част на събитието настъпи с представянето на журито в състав от поетът Боян Ангелов, председател на Съюза на българските писатели, и членове поетесите Петя Цолова и Дидка Гемиджиева и наградените от тях „отличници”.

Цветанка-Убинова

От 94 проверени произведения първа награда бе присъдена на Цветанка Убинова за стихотворенията в „Цветен стихо-календар”, втора награда на Димитър Златев за стихотворението „Моля, моля, без обиди!” и трета награда за Ангелина Жекова и стихотворението „Перчемче и бритонче”.

Присъдени бяха и две поощрителни награди за Христина Петрова за стихотворението „Към Сахара, към Сахара” и на Любомира Петрова за стихотворението „Горска библиотека”.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.