Откриват официално Болницата

Всичко за здравето под един покрив в МБАЛ „Уни хоспитал”

Тази събота, 11 юни 2016 г., ще бъде открита официално новата болница в Панагюрище. Носят се добри слухове за участието на високопоставено лице в ритуала, но дори и да не е така, самото събитие е знаково за региона. Новата сграда на болницата няма нищо общо нито отвън, нито отвътре с красивата постройка на лечебното заведение на входа на града. Ново е и името на МБАЛ – „Уни хоспитал” замени старото „Събо Николов”.

Болница-750Покани за присъствие в празничното събитие изпрати управителят на МБАЛ „Уни хоспитал” д-р Лучия Добрева тази седмица. Събитието ще започне в 10 часа пред централния вход на медицинския комплекс.

На фасадата на болницата стои красив и символичен знак. Който се е вгледал в него, безпогрешно ще разпознае стилизирания образ на Фиалата – единия от съдовете в Панагюрското златно съкровище. Неслучайно в логото на „Уни хоспитал” стои мотото – „Новото Панагюрско Съкровище”.

Инвестицията за медицинския комплекс наброява над 90 млн. лева и е най-крупната в здравеопазването в страната за последните 25 години, четем в разпространеното съобщение от д-р Добрева. Основен инвеститор е „Асарел-Медет” АД, както всички в общината знаят. Проектът е реализация на публично-частното партньорство между „Асарел-Медет” АД, община Панагюрище, външни инвеститори, както и десетки лекари и медицински специалисти от региона и страната.

Болница-470Медицинският комплекс разполага с 19 стационарни и 8 диагностични отделения. 718 са работните места на този етап, включително медицински и немедицински персонал. По 400 000 лева за обучение на хората ще заделят всяка година в МБАЛ „Уни хоспитал”.

От профилактиката, диагностиката и лечението до рехабилитацията и дългосрочните грижи – това е амбициозната задача, която си поставят в новата панагюрска болница, която вече е оборудвана с последен модел апаратура и в изпълнение на знаковия девиз: „Всичко за здравето под един покрив”.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.