С комплексен подход в грижата за пациентите

Комплексност. Това беше знаковата дума при представянето на три отделения в МБАЛ „Уни Хоспитал“ в началото на миналата седмица. В срещата участва управителят на болницата д-р Лучия Добрева, както и началниците на отделенията по нервни болести, по акушерство и гинекология и по пластично-възстановителна и естетична хирургия.

ЛУЧИЯ-ДОБРЕВА

Д-р Лучия Добрева

Комплексния подход в прилагането на медицинската грижа на пациентите, бе основният акцент в думите на д-р Добрева. При постъпването в болницата всеки пациент ще бъде диагностициран не само по конкретните му оплаквания, а и с цялостен преглед и диагностика на всички паралелни оплаквания. Възможност за този подход дава човешкият и технически ресурс на медицинското заведение. „Нямаме аналог в областта“, категорична бе д-р Добрева. Според нея в МБАЛ „Уни Хоспитал“ работят най-добрите специалисти, доказали своята компетентност и опитност в практиката, а отделно от това те разполагат с възможно най-висок клас медицинска апаратура, която осигурява ефективна диагностика и терапия.

Управителят на МБАЛ „Уни Хоспитал“ акцентира вниманието на медиите и върху ефективността, която осигурява новата IT система на болницата, благодарение на която рязко се скъсява времето за консултации и диагностика при постъпване на пациентите, при това не само тези от спешен порядък.

Имаме възможност да обхванем болестите по всички неврологични пътеки, подчерта доц. д-р Ирена Велчева, началник на клиниката по нервни болести, с което потвърди думите на управителя. Доц. Велчева е била национален консултант по нервни болести, а в момента амбицията й е да приложи уменията си единствено по организацията на отделението в панагюрската болница.

Д-р Велчева поясни още, че сега отделението работи на второ ниво, но предстои повишаване на нивото и въвеждане на най-новите методи за борба с неврологичните заболявания, вкл. инсултите, които са едни от най-разпространените болести в световен мащаб.

Ексклузивно. Няма другаде такава хирургия

Д-р-Йордан-Йорданов-ПЛАСТИЧЕН-ХИРУРГ

Д-р Йордан Йорданов

Трудно може да се разделят реконстуктивната и естетичната хирургия. Те се допълват, особено в усилията за подобряване здравето и комфорта на пациенти при постонкологични терапии, а и не само. Така д-р Йордан Йорданов, началник на отделението по Пластично-възстановителна и естетична хирургия определи на старта на думите си работата на отделението. Той не скри амбицията си да издигне до академично ниво естетичната хирургия в болницата, макар на нея в България да се гледа леко несериозно. В подкрепа на думите му само ще споменем, че от специалисти като д-р Йорданов зависи възстановяването на пациенти при изгаряния, което е далеч по-често срещано от прелюбопитните за мнозина операции за поставяне на какви ли не импланти из човешкото тяло.

На отделението, ръководено от д-р Йорданов ще се разчита много за привличането на пациенти не само от България, а и извън страната. Според доктора „в страната няма друга такава хирургия“като обезпеченост откъм техника.

Какво е да си щастлив с работата си

Особено гостоприемен началникът на отделението по Акушерство и гинекология д-р Георги Василев, водещ специалист с дългогодишен опит. С видимо удоволствие той показа впечатляващите като техника и обзавеждане условия в родилно отделение и едновременно с това бе категоричен, че то ще заработи активно едва след окончателното му лицензиране. „Тук и най-малките компромиси са недопустими! Няма да работим преди да сме готови на 100 %.“

доктор-Георги-Василев

Д-р Георги Василев

Медиите разгледаха великолепните условия в отделението, като най-дълго се спряха в кабинетите по неонатология. В МБАЛ „Уни Хоспитал“ има техника и специалисти за отглеждане на бебета над 800 грама, както и условия за миниинвазивна, ендоскопска и електрохирургия в отделението и пр.

„Не можем да стимулираме броя на ражданията, но със сигурност ще сведем опасностите при тях до минимум, – категоричен бе д-р Василев. – Тук и майките, и бебетата ще се чувстват отлично.“

За региона на този етап ражданията са около 150 на година, а в областта – 1800 броя. Това са числата, с които д-р Василев е безсилен да се бори, но със сигурност е готов да осигури отлична медицинска грижа за всяка родилка и майка, а с цялостното си излъчване докторът доказа своето професионално удовлетворение да се грижи за новия живот, който тръгва от ръководеното от него отделение.

С 19 отделения и 8 диагностични структури разполага на този етап МБАЛ „Уни Хоспитал“. Очаквахме в края на седмицата да стане ясно по колко клинични пътеки ще работи болницата, според решение на НЗОК от заседание на 29 юни, сряда. По време на пресконференцията д-р Добрева не уточни за колко се кандидатства, а само посочи – „за пълен комплект пътеки“. В момента леглата са 310, а нивото на болницата е възможно най-високото – трето.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.