Повече от 250 деца и възрастни взеха участие в първата Детска тенис Академия “Asarel Bulgaria Open”

Повече от 250 деца и възрастни посетиха първото издание на Детската Тенис Академия, която се организира с подкрепата на межуднародното състезание ITTF World Tour 2016 ASAREL Bulgaria Open. Турнирът се провежда за втора поредна година в България и ще се състои от 24 до 28 август в многофункционалната спортна зала на град Панагюрище “Арена Асарел”.  И тази година състезанието е включено в официалния календар на ITTF. През 2015 г. турнирът беше част от Challenge-сериите, но през тази година той е вече част от Major series на ITTF World Tour с увеличен награден фонд от $80 000. Това е най-високият награден фонд в света за турнир от Major-сериите и е вторият в Европа след турнира в Германия, който обаче е от по-високия клас Super series.

detska-akademiq1Детската спортна инициатива има за цел да популязирира развитието на тениса на маса сред подрастващите в България и се проведе през изминалия уикенд (9-10 юли) в амфитеатъра на Sofia Ring Mall, като входът беше свободен за всички. В рамките на два дни малки и големи имаха възможността да демонстрират умения или да научат основните правила на играта, като им помагаха професионални инструктори и треньори. На специално изградената състезателна площадка, повече от 250 малчугани и техните родители играха на професионални маси DHS.

detska-akademiq2Детската Тенис Академия привлече не само любители и хора, които практикуват тенис на маса. Много от малките посетители за пръв път имаха шанса да се запознаят с този спорт, а най-младият бъдещ тенисист беше едва на 3 години. Големият интерес към събитието доказа, че тенисът на маса е спорт, подходящ за малки и големи, който може да се практикува навсякъде, коментираха организаторите на събитието.

Посетителите получиха и подаръци, предоставени от генералния спонсор на турнира ITTF World Tour 2016 ASAREL Bulgaria Open – „Асарел-Медет” АД.

Детската Тенис Академия е проект в подкрепа на развитието на тениса на маса в България, а индеята на организаторите е той да се превърне в традиция. Следващото издание на Академията ще се състои на 30 юли в Пловдив.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.