Фондация „Съкровищата на Панагирик” връчи Национална награда „Павел Бобеков” на Йорданка Фандъкова

Днес, в Софийска община, представители на Бобековия род връчиха на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова Националната награда „Павел Бобеков”. Наградата се връчва за първи път по инициатива на Фондация „Съкровищата на Панагирик”, чийто председател е панагюрският поет Иван Станчев. Признанието е за професионален и управленски път, обществено доверие и симпатиите на хората, сподели пред „Време” той.

Награда-Павел-БобековНа церемонията са присъствали представители на Бобековия род: Лука Бобеков, Недялко Бобеков, Гинка Бобекова – Колева и Недялка Рабухчиева –  панагюрка, живееща в София. Присъствал е и зам.-кметът по “Култура, образование, спорт и превенция на зависимости” Тодор Чобанов и представители на пресцентъра на Софийска община.

„Госпожа Фандъкова бе развълнувана и каза, че за нея е чест и вдъхновение да получи тази награда, която представлява портрет на Павел Бобеков, нарисуван от художника Кирил Киров”, разказа пред нас Иван Станчев.

По телефона представители на Бобековия род споделиха:

Гинка Бобекова: „Вълнението е голямо. Поласкани сме, че г-жа Фандъкова се отзова  и прие тази награда, Хубав човек. Зарадвах се, че можах да стисна ръката й”.

Недко Бобеков: „Ние се бяхме притеснили, че това все пак е голямо събитие за нас. Госпожа Фандъкова е кротък, очарователен човек. Не ни създаде предпоставка да се чувстваме по-ниски от нея. Портретът е хубав и има художествена стойност.”

Лука Бобеков: Много се радвам, че имах щастието да връча от името на всички представители на Бобековия род тази награда, именно на г-жа Фандъкова. Тя е лъчезарна, душевно чиста жена. Гордея се с рода си. Вълнението бе голямо”.

Павел Бобеков е вдъхновен, идеен възрожденец, педагог, главен редактор на първият български ежедневник и пръв министър – председател на съвременна България.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.