Амнезията на Покемоните

Кой помни „покемонската“ идея за НАТО-вски флот в Черно море!

Помни ли вече някой за съмнителните, да не кажем друго, идеи за създаване на тристранен флот за защита на Черно море, в който трябваше да участва и България! Не, нали. Последните събития потрупаха новината от преди месец, която вече броим за „остаряла”. Все по-къса става паметта на човечеството и тази амнезия става опасна. Не се помнят и тълкуват факти от последните дни, камо ли факти от Средновековието.

pokemonНадявам се вече се сещате защо повдигам темата. Да, в този „флот”, припомням идеята, трябваше да се включат Румъния, България и … Турция. Подписването на инициирания от Румъния пакт по зло стечение на обстоятелствата, а и заради дипломатическите процедури, можеше да стане факт в навечерието на военния метеж в Турция. Или опита за такъв … Или изиграния опит за такъв …

Румънската идея не се получи, но не се получават и изводите от балканските ни днешни политици. Никой вече не споменава това, а и медиите само търчат след събитията и тв новинарите ни заливат с дребни интервюта и не особено умни изказвания от кой ли не. А сериозният анализ го няма.

Впрочем, това не е за първи път. Амнезията и скудоумието така са налегнали нашето съвремие, че на младите не им се прави друго освен да играят на Покемон! И политиците тоже!

А Ердоган не си играе.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.