Първият за страната Интернационален волейболен лагер се провежда в Панагюрище

волейбол

През месец юли Панагюрище има честта да бъде домакин на първия за България Интернационален волейболен лагер, организиран от Volley camp trend, идентичен с програмата на лагера в Kosjeric, Сърбия.

Лагерът протича в две смени, плюс една допълнителна, а обученията се провеждат в многофункционалната спортна зала „Арена Асарел“.

Първата смяна беше в периода от 10 до 19 юли, в момента тече втората смяна, която стартира на 19-ти и ще продължи до 28 юли, а допълнителната ще започне на 28 юли и ще продължи до 3 август.

В първата смяна се включиха 49 деца, а във втората започнаха 50, сред които 14 от тях са от ВК „Пан Волей”. За желаещите да се включат няма ограничения във възрастта, а деца пристигат от цяла България.

Това е единственият по рода си професионален лагер в България. Представен от мъжки и женски играчи от Националния отбор. Известен и прочут във вътрешния и международния волейбол, марка с уникална спортна организация, в Европа и в света, в която с най-съвременни методи и с най-съвременни средства се работи по обогатяване и усъвършенстване и други познания на млади волейболисти и на професионални треньори за обучение и подготовка. Волейболният лагер “Volley trend” заема водеща позиция сред волейболните лагери.

волей-сърбин

Бизнес директорът на „Volley trend” и известен спортист Ивайло Барутов сподели пред „Време” прекрасните си впечатления от града и децата.

Панагюрище е много чист, спокоен и красив град, град с история, а новата спортна зала, на чието откриване бяхме, предлага всички условия за провеждането на нашия лагер”, разказа Барутов за причините, довели ги именно в Панагюрище.

Децата са много са талантливи, идват и работят с желание, а нашата цел, е да ги развиваме в правилната посока”, каза още той.

Тренировките се провеждат от най-добрите треньори от супер лигата в България и Сърбия, два пъти дневно, като се прилагат световни методи.

Това е лагер, където децата ще израснат във волейбола, където ще имат всички необходими условия за обучение. „Всяка година лагерът се посещава от най-добрите играчи по волейбол. Например, Милена Рашич, Ана Антониевич, Йована Весович, Ана Лазаревич, Aleksandra Crnčević, Никола Ковачевич, Милан Рашич, Неманя Радович са някои от многото, които са готови да споделят своя международен опит с нашите кемпери”, категоричен бе Барутов, като за финал изрази своята надежда, че „много от нашите членове ще успеят да стане истински звезди и професионалисти”.

Волейболният лагер “Volley trend” и ВК „Пан Волей” с основен ръководител и вдъхновител Стоян Василев, изказват своята благодарност за съдействието от „Асарел-Медет” и управителя на спортната зала Иван Нетов.

Снимки от събитието вижте ТУК.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.