Доброволци от БМЧК с нови сертификати

Пет от доброволците от БМЧК – Панагюрище взеха участие в „Академия за доброволци“ организирана от Областният съвет на БЧК в Пазарджик, където се е и състояло събитието. Обучението се е състояло в периода 18-25 юли, като в него взеха участие Мира Калагларска, Кристина Цветанкова, Николета Стоянова, Пламена Ножделова и Стоил Узунов. Те са се запознали с особеностите в общо три превенции, а именно – „Социално-помощна дейност“, в която са се обучавали Мира и Николета, програмата „Хелфи“ – Кристина и Пламена и третата е „Психосоциална подкрепа“, в която компетенции е придобил Стоил.

БМЧК-сертификатиВ обученията са участвали представители на общинските червенокръстки организации от областта. Нашите участници в събитието пред „Време“ споделиха, че са с отлични впечатления от организацията и провеждането на обучението, а отделните модули съставляващи обученията са били съставени по интересен и завладяващ начин от водещите ги обучители.

Програмата „Хелфи“, която е част от Академията, е най-новата, като е стартирала в началото на настоящата година. Тя се занимава с обучение на деца от 1 до 4 клас за първа долекарска помощ. Материалът в нея се представя по много лесен и достъпен начин, разказаха още доброволците от БМЧК. В „Социално-помощната дейност“ обучението е било акцентирано върху работата с деца от институции.

Всички обучения са били обвързани с игри, което е помогнало за по-бързото и лесно усвояване на материала.
От септември преминалите през „Академия за доброволци“ членове от БМЧК – Панагюрище ще започнат на свой ред да правят обучения в панагюрските училища по придобитите от тях компетенции за изброените по-горе превенции.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.