43 стопани от областта кандидатстват по мярка 6.3 на ПРСР

43 малки стопанства от областта кандидатстват с проекти по мярка 6.3 „Стартова помощ за развитие на малки стопанства”, съобщиха от РИОСВ-Пазарджик. Мярката е по Програмата за развитие на селските райони. Стопаните са длъжни да представят специфичен документ от екоинспекцията още на етап кандидатстване. Едно от изискванията е да се прецени дали намерението няма да навреди на правилата на Натура 2000.

трактор-земделие14 от заявленията на малките стопани са за отглеждане на зеленчуци и за създаване на овощни градини в шест села пазарджишка община. 12 бизнес плана са подадени от стопани от по-високите общини, както и от Стрелча, които искат да отглеждат млечни крави и телета, кози, овце и коне.

Тази година експертите отчитат повишен интерес на земеделски стопани за кандидатстване за финансиране. Голяма част от уведомленията /14/ са за /10/ в землищата на селата Черногорово, Звъничево, Мало Конаре, Алеко Константиново, Исперихово и Виноградец. За разширяване на съществуващи и създаване на нови животновъдни стопанства за отглеждане на са подадени дванадесет бизнес плана на стопани от общините Сърница, Велинград, Батак и Стрелча. 4 пчелари от Сърница, Овчеполци и от Панагюрище също кандидатстват по мярката. Интерес са проявили и стопани, които отглеждат маслодайна роза, от градовете Стрелча и Панагюрище, както и от Бяга.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.