Благодарност и уважение към служителите на МВР

„Благодаря на полицаите. Тяхната грижа е показател за това, че има надежда за родината ни. Всички граждани трябва да се отнасяме с внимание към тяхната работа и да им благодарим, а не да ги пренебрегваме или само да ги критикуваме.” С тези думи в редакцията влезе старият учител, когото познават толкова много малки и големи негови бивши ученици.

Учителят Еничеров ни разказа затрогваща случка, която пожела да огласим на страниците на „Време”.

Преди десетина дни г-н Еничеров излиза от банка с голяма сума пари. „Носех ги в ръка, не ме е страх, в родния си град съм … Но забелязах, че близо зад мен върви човек и ме наблюдава. Видя ми се странно, но още по-голямо бе учудването ми, когато до мен след минута спря патрулката. От нея излязоха униформени служители на МВР и ме заговориха.”

money-263705-810x0Така г-н Еничеров разбира, че цивилният зад него и момчетата от патрулката са го проследили, защото са разбрали, че тегли голяма сума. Явно са преценили, че е опасно да се движи сам с пачка пари, а и са искали да разберат дали няма намерение да плаща на телефонни измамници.

В разговора всичко се изяснява и дори полицаите отвозват възрастния човек до дома му, като предпазна мярка. А нас ни трогнаха преди всичко думите на г-н Еничеров, които той изрече с плам и убеденост: „Нека сме добри един към друг, да уважаваме труда си, да уважаваме професионализма на служителите на МВР. Те заслужават нашето уважение и благодарност, а не само да ги корим и защото не разбираме от работата им!”

Записа
Веселина Велчева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.