14 храни за най-бедните раздава БЧК от днес

БЧК – Панагюрище стартира днес, 12 септември раздаването на хранителните помощи. Това е вторият и последен транш на програмата за България. Определените от службите „Социално подпомагане” лица ще получат по 14 хранителни продукти. От централните новини се чу, че в пакетите ще липсват най-нужните стоки – брашно, олио и захар, а от социалното министерство посочиха, че причината е в провалените търгове за доставка на тези стоки.

БЧК-помощиКакто и да е, това все пак е помощ и подкрепа за най-бедните и в панагюрската организация знаят важността на своята работа. Припомняме, че това е благотворителна дейност и червенокръстците я изпълняват без каквото и да било заплащане. Затова те се надяват, че и този път, както винаги досега поне няма да имат организационни проблеми. Предварително благодарят на всички свои доброволци, както и на хората, които им помагат с превоз, включително на кметовете на селата от общината.

798 човека от общината имат право на тези хранителни помощи, като само за Панагюрище те са 285. Списъците и организацията е направена, има точен график, а в Къщичката на БЧК доброволците ще продължават с дежурствата си всеки ден.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.