По линия на МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово”

6 313 745 лева за местни проекти до 2020 г.

С 6 313 745 лева за финансиране на проекти ще разполага екипът на МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово” в новия програмен период до 2020 г., потвърди пред „Време” неговият ръководител Лучко Македонски. Стратегията на МИГ-а не само е одобрена, но и е класирана на първо място с 96,5 точки. Всеки момент Македонски очаква да бъде подписан договорът и да стартира реалната дейност на организацията.

Лучко-Македонски

Лучко Македонски

Припомняме, че МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово” осъществи успешно дейността си в първия програмен период и написа новата си стратегия, както изисква процедурата по ПРСР. В периода 2007 – 2013 г. организацията разполагаше с 3 110 000 лева за проекти на предприемачи, земеделци, общини и неправителствения сектор. Тези потенциални бенефициенти усвоиха почти на 100 % средствата, както отчете Македонски в края на пролетта на инфо форум в Стрелча. Така е новината е отлична – ресурсът е удвоен, като в посочените 6 313 745 лева не влизат средствата за издръжка на структурата.

И през новия период бенефициентите ще са като посочените по-горе, но и с още попълнения, предвид това, че до 2020 г. нашият МИГ (впрочем вече се нарича ВОМР, ако това има значение), има право да финансира проекти и по програмите „Конкурентоспособност” и по „Човешки ресурси”. Предстои да ви информираме по-подробно, особено когато бъдат обявени първите стартове. А това се очаква да стане в началото на идната година, което никак не е далеч и е добре отсега любознателните да проучат и да се подготвят.

По ОПРЧР на вниманието ще са стандартните неща за обучения, борба с безработицата, добри условия на труд и т.н. на обща стойност до 1 480 000 лева, по ОПИК ще има акцент върху иновациите и закупуването на машини за производство, с определена субсидия до 1 900 000 лева.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.