Отранко за президентските избори

Кандидати тепърва ще се нароят изневиделица, както всеки път

%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d1%87%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2

Красимир Каракачанов

По-малко от два месеца остават до гласуването за президентска двойка. Изборите ще са на 6 ноември 2016 г. От 12 септември до 4 октомври партиите, коалициите и инициативните комитети имат право да регистрират своите кандидати. След това ни чакат 32 дни агитации, коментари, дискусии, обиколки из страната и т.н. Доста дълъг период е това, ако само ще ни агитират, както се очертава. И твърде кратък ще е срокът, ако през това време политическите опоненти искат да представят по достойнство своите програми, предвиждания, стратегически документи. За жалост в „тая държава” май никой политик не мисли за политиката като за интелектуално занимание. Не мисли и за това как да дообразова избирателя, за да направи той мотивиран и осведомен избор. Напротив – колкото по-малко време има, толкова по-добре, че на никого няма да се наложи да влиза в дискусии, за да не му лъсне … некомпетентността.

%d1%82%d0%b0%d1%82%d1%8f%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%bd%d1%87%d0%b5%d0%b2%d0%b0

Татяна Дончева

Засега обявените кандидатски двойки са малко на брой. Подозирам, че накрая няма и да знаем точно колко и кои са кандидатите. Както обикновено, ще се появят изневиделица кандидати и кандидатки, просто защото ще имат възможност да изхарчат „едни пари”, освободени от отговорност.

Жорж Ганчев

Жорж Ганчев

Огласените до миналия четвъртък, кандидати, които ще се борят за нашия вот, са на БСП-лява България с кандидат ген. Румен Радев, Патриотичен инициативен комитет издига Красимир Каракачанов. Реформаторите тръгнаха с името Трайчо Трайков, ама сега го сменят с някой си Караджов и не се знае накрай кой ще изскочи. В кандидатпрезидентската битка със сигурност влизат още лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева. В Кюстендил се появи за кой ли път Жорж Ганчев. Вероятно има и други, които пропускам. Тоест, няма страшно – кандидати ще се намерят. А и все още ДПС и ДОСТ не са си казали „тежката“ дума. От ГЕРБ мълчат яростно. Напоследък превъртат името на Йорданка Фандъкова. Може би това е най-подходяща – кротка, послушна, образована. Но опирането на едни и същи имена говори за липса на кадрова банка, както беше навремето с БСП – много членове, малко кадърни. Или, по-скоро, малко оценени като подходящи. Което е сериозен проблем, особено когато си на власт.

Замълчаха си и от АБВ, след провала на разговорите с БСП. Не се разбра кое точно ги раздели, но всяка раздяла си е като развод – боли и струва пари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.