В словото на Валери Станков дишат нормалните човешки чувства

%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d1%80%d0%b8-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%be%d0%b2

„Поезия, еликсир за душата!”

Така многобройните панагюрски почитатели на твореца определиха творчеството му.

Валери Станков гостува за първи път в Панагюрище, благодарение на Стоянка Чардакова, банков служител, която предложила да бъде поканен. Очарован от творчеството му, главният библиотекар Стефан Рапонджиев се заел веднага да организира литературната среща, която на 29 септември стана факт.

В уютна атмосфера и на музикален фон авторът чете стихове от три свои книги „Рецитал със стиснато гърло“, „Вечерна проверка за ангели“ и „Анализ на залязващото слънце“.

Във всяка от книгите си Валери Станков е различен, макар всяко от неговите стихотворения да носи запазената марка Made in Valeri. Не може да сбъркаш неговите поетични късове с никой друг. Няма как да сбъркаш.

В човешкото, простичко, но много богато и образно слово на Валери, диша денят ни, дишат нормалните човешки чувства. Има я носталгията по детството, по конфитюра на мама, по целувката на тати, по трикракото столче на дядо.

Повече от час продължи тази магия, която Валери Станков сътвори със стиховете си. Стиховете му звучаха в хармония с нашите надежди, мечти, любови, страхове – животът ни тук, сега и отвъд него. Вечерта приключи с цветя, автографи, пожелания…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.