Над 70 деца ще развиват дарбите си в Школата по изкуствата тук

%d1%88%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0

На 3 октомври, броени дни след Деня на музиката и поезията, Обединена школа по изкуствата “Евгений Зумпалов”- Панагюрище официално откри новата учебна 2016/2017 година.

В класовете са записани над 70 деца, девойки и младежи на възраст от 5 до 18 години.

Представени бяха и преподавателите, които с желание, жар и търпение ще въведат младите таланти в магията на изкуството и ще им предадат своя опит.

В Школата по изкуствата са сформирани класове по: художествено слово и театър с ръководител Дочка Кацарева; пиано и пеене с преподавател Юлия Богоева; цигулка, китара и солфеж с преподавател Пепа Филина; пиано, акордеон и пеене с преподавател Величка Маслева; пеене с преподавател Нона Немигенчева.

По стара българска традиция, всички, дошли да уважат откриването на учебната година, бяха посрещнати с пита и сол.

Преподаватели, ученици и родители изпълниха камерната зала на театъра, за да отворят сетивата си за изкуството и да се потопят в неговата магия.

В празничната вечер младите и талантливи театрали от Младежката театрална студия при НЧ „Виделина-1865“ представиха хумористичния спектакъл по български народни песни и разкази на Елин Пелин „Срещнали се два дявола” по сценарий и постановка на Дочка Кацарева, музикално оформление Андрея Манев и декори Ирина Пелтекова.

Гост на откриването беше главният експерт по „Култура и вероизповедание” в Община Панагюрище – Магдалена Македонска. Тя пожела на талантите и техните преподаватели да бъдат здрави, да следват мечтите си и да постигат нови успехи, с които да прославят града ни.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.