Нидал Алгафари журира малките артисти в конкурса за творческо четене в ОУ „М. Дринов”

Проклинан и възхваляван съвременен бард на словото в най-нестандартните му форми. На границата на скандалното понякога, но с трогващи нотки в съседство. Изпечен пиар експерт, влизал в странни битки, а сега отдаден на творческата проза. Популярен и със странното си име на български сириец с перфектен изказ на няколко езика, несценичен демократ с либерален уклон.

%d0%bd%d0%b8%d0%b4%d0%b0%d0%bb-%d0%b0%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%84%d0%b0%d1%80%d0%b8Нидал Алгафари. Пример за това, как можеш да станеш знаково лице в една далечна родина, ако не сваляш шапка никому и пазиш себе си от конформизъм. На екрана винаги е специфичен, с пластичен, визуален, дори леко хулигански изказ, тоест без щипка плахост пред никого. Още от времето на Ку-ку и винаги – като сценарист, режисьор, продуцент и т.н. като всичко, което занапред ще бъде.

На влизане в залата в училището той бе посрещнат сърдечно от учителите гостите, после седна скромно на посоченото място, докато го призоваха да отиде на масата на журито и видимо се радваше на сценичните и артистични изяви на децата. Да не забравяме, че той по образование е режисьор от НАТФИЗ. Попитахме го пиарства ли в момента. Отговорът му бе: „Не, вече не, сега само пиша.” Споменът му от славните времена на политическия пиар явно не го радват, макар навремето той да направи истински пробив в кампанията на една от водещите политически партии. Нидал прие с чувство за хумор и факта, че книгите на жена му (психоложката Мадлен Алгафари) са в библиотеката, но … неговите не. „Е, надявам се, че сега вече ще ги има”, бе краткият му коментар с усмивка.

Алгафари бе член на журито в конкурса на „М. Дринов” по художествено четене при най-малките. До него бяха Нора Кунчева и Стефан Рапонджиев.

Повече снимки от събитието може да видите тук.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.