Реконструираха оградата на Природонаучния музей

Завърши реконструкцията на оградната стена на Природонаучния музей. Цялата стена по протежение на улица „Райна Княгиня“ е вече обновена и с поставено върху нея ново осветление. Наред с това е монтирана и нова входна врата, върху която има резбован бухал – символ на мъдростта и знанието, който ще посреща всеки един от гостите на музея. Тези промени изцяло сменят облика на културната институция. Очаква се скоро да започне и обновяването на външния вид на самата сграда на Природонаучната сбирка.

%d0%bc%d1%83%d0%b7%d0%b5%d0%b9-%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bd%d0%b0-2Има идея да се изгради и нова чешма в градинката пред входа към двора на музейната сграда, на мястото сега съществува стара такава, която е в окаян вид – полуразрушена и неработеща от десетилетия. Това начинание обаче е финансоемко и може да се осъществи единствено чрез спонсорска подкрепа.

В градинката пред обновената оградна стена скоро ще бъдат поставени и пейки, на които ще могат да отдъхват гостите на Музея, както и всеки, който преминава от там.

С настоящите и бъдещи промени мястото има потенциал да се превърне в една от приятните за отдих локации в градската среда на Панагюрище.

%d0%bc%d1%83%d0%b7%d0%b5%d0%b9-%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bd%d0%b0

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.