60 шахматисти ще вземат участие в Новогодишния турнир

Около 60 шахматисти от цялата страна ще вземат участие в стартиращия утре в зала „Арена Асарел“ Новогодишен турнир. Негови организатори са Асоциацията на спортните клубове, Шахматен клуб „Оборище“, Секция по шахмат „Асарел-Медет“ и Българската федерация по шахмат. Самият старт на събитието ще бъде даден официално в 12,30 часа утре, събота (17 декември), когато с жребий ще се определят съперниците. А в 13,00 ч. ще започне и първият състезателен кръг.

шах3Припомняме, че е потвърдено участието в турнира на Симеон Тодев – шампион на Европейския съюз до 8 г. за 2016 г. Освен него в надпреварата ще се включат още около 10 състезатели от Шахматен клуб „Пловдив“ в категориите от 6 до 14 години. Сред тях има много изявени малки шахматисти с титли от европейски и световни форуми.

Шахматната надпревара ще се проведе по Швейцарската система в 7 кръга, като за съставяне на двойките ще се използва съдийската програма Swiss Manager. Контролата ще се играе за 15 мин. с добавено време по 10 секунди на всеки изигран ход.

Основен показател за определяне на крайното класиране е общият брой събрани точки, а допълнителни показатели ще са: 1. Лична среща в същата точкова група; 2. Бухолц медиана; 3. Бухолц; 4. Брой победи. 5. Зонеборн Бергер. Важат правилата на FIDE за ускорен шахмат.

Главен съдия на Новогодишния турнир ще е Христо Костурков, а негов помощник – Петьо Караджов.

Награждаването на победителите и официалното закриване на турнира са определени за 12,15 часа на 18 декември, неделя. Първите четирима класирали се от община Панагюрище ще имат право на участие в отбора на Панагюрище за Държавното отборно първенство по шахмат.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.