При голям интерес протичат коледните базари в Панагюрище

%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b5-%d0%b1%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d1%80

За първи път, на 10 декември, в Панагюрище отвори врати Коледен базар. Той се състои от пет къщички-павилиони, които предлагат на жителите и гостите на града различни видове коледни декорации, играчки, ръчно изработени изделия, греяно вино, сладкарски изделия.

Участници от клубовете „Млади възрожденци“ и „Етнография“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище се бяха превъплътили в Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата и радваха най-малките, като им помагаха да напишат своите писма и желания до Дядо Коледа и да ги пуснат в специалната пощенска кутия пред една от къщичките.

Те ще организират забавни игри с изненади за деца във всички съботи и недели и на 26 декември от 10:30 часа. Къщичките отварят врати ежедневно от 11:00 до 19:00 часа, а събота и неделя от 10:00 до 15:00 часа.

%d0%b1%d1%87%d0%ba-%d0%b1%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d1%80

В същия ден, на 10 декември, и младежите от Българския червен кръст в Панагюрище откриха своя традиционен благотворителен коледен базар. 100 лв от събраната от тях сума ще бъде дарена на Хитрино.

От щанда в центъра на Панагюрище можеха да се купят оригинални подаръци, изработени от младите червенокръстци – коледна украса, венци, свещници и сурвачки.

Базарът бе отворен и миналата събота, 17 декември, от 10 до 14:00 часа. Със събраните от него средства ще бъдат подпомогнати деца и младежи в неравностойно положение.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.