Партийни рокади и нови заявки

%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d1%84%d0%b8%d0%bb-%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%be%d0%b2

Трендафил Величков

Бившият областен управител на област Пазарджик Трендафил Величков беше избран за един от четиримата заместник-председатели на партия АБВ. Той ще отговаря за медийната политика на партията, за което има професионален опит. След като Величков напусна поста си в знак на солидарност с призива на партията си, той бе заместен от заместничката му Гинче Караминова от ГЕРБ, която и до момента е И.Д. областен управител. Неин заместник и досега е младият представител на ГЕРБ от Панагюрище Стефан Мирев.

Тези дни ген. Румен Радев, който се очаква да встъпи в длъжност като Президент на страната, заяви, че едно от първите му кадрови решения ще е смяната на областните управители, което впрочем е в правомощията му.

%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8%d0%bd-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2

Константин Проданов

Новият председател на партия АБВ е Константин Проданов, 39-годишен юрист от София. В словото си той заяви, че на АБВ му е необходима „радикализация в организационно и идейно отношение“. Първата стъпка на младия лидер, направена в началото на тази седмица, бе да предприеме действия за делова среща с лидера на „Движение 21“ Татяна Дончева. В прессъобщението от централата четем, че се е постигнала договорка за предстояща дискусия по темата за предизборно коалиране. Спрямо ГЕРБ Проданов изключи каквито и да са коалиции – предизборни или следизборни, а спрямо БСП се ограничи само до „предизборни“.

Стойно-Чачов

Стойно Чачов

На конгреса на партията изказване е направил и кметът на община Стрелча Стойно Чачов. Той е заявил, че в Стрелча вече се случват много добри неща и пожелава същото и да цялата страна. Междувременно недобросъвестни жители споделят, че Чачов имал намерение да се изнася към София.

В АБВ има и други промени – от ръководството, но не и от политиката и партията се оттеглиха Георги Първанов и Румен Петков.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.