Малките ни шахматисти показаха добра игра в провелия се тук турнир „Детска радост“

Успешно премина детският шахматния турнир „Детска радост“ състоял се миналата неделя, 22 януари в Панагюрище. В него 17 малки шахматисти до 10-годишна възраст спореха за медалите в своите групи, като за победителят в генералното класиране бе подготвена и голяма награда – професионален шахматен часовник. В стартовият лист влязоха 16 от участника от община Панагюрище и 1 от Пловдив. Всички малчугани бяха с приповдигнат дух, но това особено си личеше при най-малките, които нямаха търпение да изиграят и седемте турнирни кръга.

%d1%88%d0%b0%d1%85-%d0%b4%d0%b5%d1%82%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%be%d1%81%d1%82

След церемонията по награждаването малките шахматисти, заедно със своите родители и членовете на организационния комитет на турнира, се събраха за обща снимка за спомен

Шахматната надпревара се проведе по Швейцарската система в 7 кръга. За съставяне на стартовите двойки се използва съдийската програма Swiss Manager. Контролата се игра за 10 минути на състезател без добавено време.

Турнирът бе спечелен с убедителна игра от 10-годишния Георги Митов, завоювал 7 от 7 възможни точки. Негови подгласници станаха Цветомир Парпулов на 10 г. – второ място и Емил Милков на 8 г. трето място.

При 10-годишните първи е трети Георги Митов, втори Цветомир Парпулов и трети Симеон Петков.

При 8-годишните на първо място застана Емил Милков, а втори стана Николай Георгиев.

При 6-годишните, златния медал и голямата награда шахматен часовник спечели Христо Йорданов. Сребърен медал спечели Димитър Белишки, а бронзови медалисти станаха Георги Чалъков и Дарина Цоневска.

Всички награди бяха връчени на малките шахматисти от директорът на турнира Донка Караджова. Главен съдия бе AIM Христо Костурков, а помощник съдия Петьо Караджов. Турнирният комитет се съставляваше от Марин Чардаков, Радко Парпулов и Мариела Милкова от Пловдив.

Турнира мина при висок интерес като беше наблюдаван от много любители на шаха.

Организатори на турнира са Шахматна секция „Асарел-Медет“, Българска федерация по шахмат и Шахматен клуб „Оборище“. В края на състезанието бе заявена и готовност, че при желание на кметове на селата в община Панагюрище, може да бъде организирана поредица от Турнири по шах „Детска радост“ в ръководените от тях кметства, ако за целта те осигурят помещение за провеждане и награди за състезателите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.