П. Пенева: Герджиков е много интелигентен човек и отличен танцьор

По повод избирането на Огнян Герджиков за служебен премиер, „Време“ потърси мнението на бившия депутат от НДСВ Пенка Пенева. Поканихме я за коментар и мнение по избора на президента Радев.
Пенева е може би единственият човек от Панагюрище, който познава по-отблизо Огнян Герджиков, защото двамата бяха депутати в 39-то народно събрание от листата на НДСВ в периода 2001-2005 г. В това събрание Герджиков беше и председател на Парламента.

Какъв е споменът на Пенка Пенева за нейния бивш шеф в Парламента, вижте:

Пенка Пенева, депутат в 39-то Народно събрание.

%d0%bf%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%b0-%d0%bf%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%b0Зарадвах се, когато разбрах, че г-н Герджиков е назначен за служебен премиер. Той е един високообразован, много успял човек и уравновесен политик от висока класа. Дано повече такива личности да застават начело на държавата.

Въпреки, че не е бил политик, преди да стане председател на НС, с отличната си юридическата подготовка и лични качества председателстваше с лекота Парламента. Благодарение на добрата му организация в Парламента бе извършен огромен обем от законодателни промени. Като нещо много важно искам да подчертая, че под негово ръководство бяха затворени преговорните глави за членството ни в ЕС.

В залата винаги беше много тактичен и успяваше да овладява емоциите, без да губи деловитост. Често разведряваше обстановката с остроумни и уместни реплики. Спомням си, че политиците от всички парламентарни групи се отнасяха с уважение към него.

Като личност г-н Огнян Герджиков е много фин човек, общителен, интелигентен, ненадменен и освен това – отличен танцьор и кавалер. Желая му успех!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.