Ротари финализира кампанията си за превенция на детския диабет

Ротари клуб – Панагюрище финализира кампанията си за превенция на детския диабет. В рамките на нея са били изследвани общо 1960 деца от детските градини, както и начален, основен и горен курс в училищата в общините Панагюрище и Стрелча.

Инициативата на панагюрските ротарианци бе част от националната кампания „Деца и диабет в училище. Да поговорим за диабета“.

Припомняме, че сумата за благотворителната кауза бе събрана по време на годишния бал на Ротари клуб – Панагюрище състоял се на 26 ноември миналата година в хотел „Каменград“. Това бе и събитието, с което панагюрските ротаринци отбелязаха своя 15-годишен юбилей.

Предходната кампания, проведена през 2015 година, бе подкрепена от няколко Ротари клуба в страната (Банско, Разлог, Момчилград, Гоце Делчев). Броя на децата, на които тогава бе измерена кръвната захар бе 9 520 деца. От тази бройка бе открито едно дете с изключително висока КЗ и родителите бяха посъветвани веднага да потърсят лекарска помощ. Детето бе прието веднага в Детска клиника по педиатрия София и бе избегнато да пристигне в критично състояние след няколко дни.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.